20 Nisan 2021 Salı

CHEMTRAILS & HAARP


 
CHEMTRAILS  & HAARP

Yazar: Ali Aslan Dodurga

Dergi Adı:  TÜRK YURDU

Yıl: 2021,  Cilt: 41,  Sayı: 404,  Sayfalar: 46-150 
 

Günümüz dünyasının bir adı da “Bilgi Çağı” olmasına ve sırların bir bir ortaya çıkarılmasına karşın hâlen tam olarak bilinemeyen, muamma ve gizemlerini uzun yıllardır koruyan, buna karşılık milyonlar tarafından konuşulan ve tartışılan iki fenomenin adlarıdır CHEMTRAILS ve HAARP.

Aslında tek başına incelenen ve araştırılan, birbirlerinden çok farklı alanlarda faaliyet gösteren tamamen iki ayrı konu olmasına karşın, özellikle son yıllarda birbirleriyle de ilişkilendirilmeye başlanması bu yazı başlığının oluşmasına neden olmuştur.

Bir kısım insanlar ve bilim adamları bu her iki konuyu da  “Komplo Teorisi”  (Conspiracy Theory) olarak nitelendirirken, bir kısım bilim adamı ve topluluklar da, her iki başlığı bilimsel veriler doğrultusunda değerlendirmekte, sürekli araştırma ve incelemeler yapmakta ve elde ettikleri verileri insanlık âlemi ile paylaşmaktadırlar.

Uzun yıllardır devam eden bu sürecin sonunda gelinen nokta itibarı ile on milyonlarca kişiden oluşan bir CHEMTRAILS ve HAARP takipçi kitlesi ve bilinçli bir kamuoyu oluşmuştur. 

Çoğu gönüllülerden oluşan ve aralarında farklı disiplinlerden akademisyenlerin, hukukçuların, politikacıların, medya mensuplarının, yazar/çizerlerin, fikir adamlarının da bulunduğu ve sayıları hızla artan gruplar bu iki konuyu enine boyuna araştırıp incelemektedir.

Yapılan bilimsel çalışmalar, sahadaki gözlem ve deneylere dayalı elde edilen sonuçlar, çekilen film ve fotoğraflar, yapılan belgeseller, gerek ilgili merciler,  gerek devletlerin en üst kademeleri ve gerekse kamuoyu ile açıkça paylaşılmaktadır.

Konferans, söyleşi, panel ve hatta protesto eylemlerine katılanların sayıları on milyonları geçmekte ve sayıları giderek artmaktadır.

Chemtrails İnsanlığa henüz açıklanmayan sebep ve amaçlar için, Dünyada, gökyüzünün yüksek irtifadan (Stratosfer) uçan büyük tanker uçaklar tarafından kimyasal, biyolojik ve nano maden partiküllerinden oluşan toksik kokteyller ile spreylenmesi sonucu saatlerce havada çözülmeden kalabilen bulutumsu şekillere dönüşen izlere Chemtrails denilmektedir. 

Chemtrails kelime anlamı itibarı ile İngilizce “CHEM” ile “TRAIL(S)” kısaltmalarının bileşiği olan bir tanımlamadır.

CHEM: İngilizce Chemical  (Kimyasal) kelimesinin başlangıcı. TRAIL(S): İz, İzler, CHEMTRAILS: Kuyruk (‘S’ takısı ile çoğul, ‘İzler’ olarak kullanılır) Kimyasal izler (kuyruk) Bu uçakları CONTRAILS (Konteyner Uçak İzleri) olarak adlandırdığımız kargo uçaklarının bıraktıkları kısa süreli beyaz izlerle de karıştırmamak gerekir.

Uçak motorlarından çıkan buz kristalleri -38 derecede ve 30.000 feet’te oluşup havada çok uzun süre durmadan, 10-15 saniyede tamamen dağılan bir yapıya sahipken, CHEMTRAILS uçaklarından bırakılan kimyasal spreyler farklı yüksekliklerde çok uzun süreler atmosferde çözülmeden kalmaktadır. 

Bazen tek bazen ise belli zaman aralıkları ile yüzlerce uçağın katıldığı püskürtmelerde bırakılan Chemtrails izleri havada saatlerce kalmakta ve yayılarak birkaç saat içerisinde bulut benzeri bir yapıya dönüşmektedir. 

Açık havalarda daha rahat gözlenebilen uçaklar, çapraz ve ızgara desenli püskürtme uçuşları yapmaktadırlar.

Tüm bu desenler, bu uçuşların normal hava trafiğinin bir parçası olmadığını göstermektedir.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder