9 Kasım 2020 Pazartesi

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ UYGULAMALARI ÜZERİNE DÜŞÜNCELER

Yaklaşık 25 yıldır birçok kez yazdım ve yayınladım...

Konu ile ilgili olarak açık açık yazdığım ve paylaştığım fikirlerimin zaman içinde geniş kitlelerde kabul görmesi ve hatta uygulamalarda olması, gereken doğru değişikliklere gidilmesi beni gerçekten çok mutlu kılıyor... 

Lakin,

Hala ısrarla devam ettirilen fevkalade saçma sapan ve gayrı milli uygulamaları bu 10 KASIM öncesinde bir kez daha yazayım istedim...

Adı AtaTÜRK olan, TÜRK Kurtuluş Savaşının komutanı, TÜRK Devletinin, TBMM’nin, TÜRK Tarih ve TÜRK Dil Kurum’larının kurucusu, TÜRK Devrimlerinin mimarı olan bir insana YUNAN, AMERİKAN ve YAHUDİ ritüelleri uygulanması ATATÜRK’e yapılabilecek en büyük ihanetlerden birisidir...!


ŞİMDİ GELİN 10 KASIM TÖRENLERİNDE EN SIK KULLANILAN O KALIPLAŞMIŞ YABANCI KÖKENLİ TÖREN SÖZCÜKLERİNİ BİRAZ YAKIN PLANDAN VE TARİHSEL PERSPEKTİFİ İÇİNDE İNCELEYELİM ....  

 

1

MOZELE

Her 10 Kasım sabahı Anıtkabir’de gerçekleştirilen Atatürk’ün ölüm yıldönümü törenlerinde en fazla kullanılan kelimelerden biri olan MOZOLE adı eski bir Yunan kralı olan MAUSOLOS adından gelmektedir.

MAUSOLOS adına karısı ve kız kardeşi ARTEMISIA tarafından HALIKARNASSOS (Şimdiki Bodrum) şehrinde yaptırılmış olan ve dünyanın yedi harikasından biri sayılan oldukça büyük boyutlardaki bu ANIT MEZAR veya ANIT KABİR bir TÜRBE, yani ziyaret yeridir…  




Bu tarihsel öneminden dolayı kendinden sonra gelen, “aynı stildeki tüm yapılara(!)” MOZOLE denilmiştir…

Fransızcada ise Mausolée "Anıt Kabir, Anıt Mezar, Anıt Türbe" olarak kullanılmaktadır.

Fransızcaya Yunanca Mausōléion μαυσωλέιον “Mausolos Anıt Mezarı" sözcüğünden geçmiştir.

Mausōlos özel adından +ion son ekiyle türetilen ve aynı kökten gelen MAUSOLEUM (Mozeleum) kelimesinin tam karşılığı ise dilimizde TÜRBE olarak kullanılmaktadır…


2

KORTEJ

Atatürk'ün Cenazesine Katılan Diplomatik Misyon
ATATÜRK'ÜN ANKARA'DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILMAK İÇİN GELEN YERLİ VE YABANCI DİPLOMATİK MİSYONDAN OLUŞAN KORTEJ


Bu sözcük İtalyancada "AVLU” ve “SARAY" anlamına gelen CORTE kökünden gelir.

Dilimize Fransızca CORTEGE orijinli sözcükten alınarak KORTEJ olarak geçmiştir.

Fransızcaya da, İtalyan dilindeki "HÜKÜMDARIN MAİYETİ-SARAY ERKÂNI” anlamına gelen CORTEGGIO sözcüğünden transfer olmuştur..

 

3

Türk gelenek ve göreneklerinde asla yeri olmayan bir emperyalistlerin amir olduğu ülkelerdeki müstevlilerine ve mültezimlere uygulattırdıkları bir ritüel !

Ülkemizdeki neredeyse tüm Resmi Törenlerde çalınan İstiklal Marşı’ndan önceki saygı duruşlarında metazori dinletilen en az 30 sn, bazen de 2 dk. kadar sürebilen bir BORU !

MODERN KÖKENİ:

Uygulamadaki son halinin aslı Amerika'daki “MILITARY TAPS” olarak bilinir.

LÜTFEN TIKLAYIN VE DİNLEYİN:


OKÜLT (ve Esoterik) KÖKENİ:

Kıyamet vakti ölüleri diriltmek üzre “İSRAFİL’İN SUR’A ÜFLEYECEĞİ BORU” inancı veya mitosudur.

İbraniyet’teki adı “SHOFAR” olan ve aşırı dindar yobaz Yahudilerin halen vırt zırt kullanmakta olduğu (Ariel Şaron’un çok uzun süren komasında onu diriltmek üzre başında sürekli olarak çalındı. O yıllarda videosunu da yayınlamıştım ve yasaklanarak engellenmişti.. Bulabilirsem buraya ekleyeceğim yeniden.) boru ise Geyik(!) Boynuzlarından imal edilir…

LÜTFEN TIKLAYIN VE DİNLEYİN:

Sesleri ile neredeyse aynıdır!

Mezarlarda çalınması ise sembolik olarak yapılan “Sen Ölümsüzsün” ayininden başka bir şey değildir!

Dönemin ABD Başkanı Bush, Türkiye programında katıldığı bir törende İstiklal Marşı’ndan önceki saygı duruşunda öttürülen “Tİ BORUSU” uygulamasına önce çok şaşırmış ve sonrasında çok mutlu olmuştu. Tören bitiminde söylediği “Demek ki kültürümüz taa buralara kadar gelmiş” ifadesini unutmadık !!!


VE

SON SÖZ!

Yunan tapınaklarına, Amerikan uygulamalarına ve Yahudi adetlerine mahkummuyuz?

Söylermisiniz:

Dünyada biz TÜRK’ler kadar tarihi eski, eşsiz ve olağanüstü zengin ve benzersiz bir kültür mirasına sahip kaç millet tanıyorsunuz!?

TÜM ANMA VE TÖRENLERDE BİR AN EVVEL ÖZ ADETLERİMİZE DÖNÜLMESİ TEMENNİLERİMLE…   





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder